De Sprookjestuinen van Drenthe

Sinds 2019 organiseer ik samen met Alanda Boer de Sprookjestuinen van Drenthe. Theatervoorstellingen in verschillende tuinen in Drenthe. In 2020 was er, door de corona maatregelen, een online festival. Momenteel zijn we druk bezig om De Sprookjestuinen van Drenthe voor 2021 vorm te geven. Houdt de website en facebook in de gaten voor meer info!

Tuintheater

In de zomer van 2020 was in het nieuwe Tuintheater de voorstelling De Vuurvogel te zien. Een sfeervolle kleinschalige kindertheatervoorstelling, waarin de prinses en de Vuurvogel vol vertrouwen de toekomst tegemoet gaan! Een gedanst verhaal over hoop en vriendschap, geschikt voor de hele familie. De voorstelling past geheel in het thema van deze Corona periode. Achter je laten wat was, doorgaan met nieuwe werkelijkheid en hoop en vertrouwen voor de toekomst.

Voor de zomer van 2021 wordt een nieuw programma gemaakt! Meer daarover volgt.

Ook is er ruimte voor optreden van andere (theater)makers. Maak je zelf kleinschalige voorstellingen? Vraag naar de mogelijkheden!

Gedanst verhaal

Elk jaar maak ik samen met Hanna van der Gaag een gedanst verhaal. Zo zijn de voorstellingen Nova de Vlinderfee, de draak met de losse tand, De Elfenkoningin en Zeemeermin Hanna ontstaan.

Deze korte, sfeervolle voorstellingen waar voorlezen en dans samenkomen in sprookjessfeer zijn te boeken als kindervoorstelling op locatie voor scholen, feesten en festivals, en worden gevolgd door een workshop vilten.


Voorlees kwartiertje

Naast de gedanste verhalen, zijn er voorleeskwartiertjes te boeken voor de allerkleinste.

Ik lees een, zelf geschreven en/of geïllustreerd boek voor waarbij ik een klein decor, attributen of (vilten)poppen gebruik. De voorleeskwartiertjes zijn te boeken voor feestjes, festivals, bibliotheken en op scholen, desgewenst kan daarna een viltworkshop volgen.


Theatervormgeving in opdracht.

Daarnaast maak en ontwerp ik in opdracht kostuums, (vilten)poppen en decors. Elke opdracht is anders, vraagt andere technieken en materialen en juist dat maakt het voor mij zo boeiend.

Inleven in het stuk, luisteren naar de wensen, rekening houden met de eisen en daarna op zoek naar de juiste vormgeving.

Ik heb de afgelopen jaren samengewerkt met o.a. Zeemeermin Hanna, theatergroep Smoesjes, de Zingende Zeemeerminnen, Saniye ZweersDe foto’s gebruik ik met toestemming van de eigenaar.