OVER MIJ

Ik ben Susanne Hurenkamp. Sinds 2008 woon ik samen in Geeuwenbrug. Ik werk in mijn atelier zowel aan eigen werk als aan opdrachten.

Ik heb een opleiding in de textiel afgerond, een deel van de Pabo en in 2011 heb ik de opleiding tot kunstzinnig dynamisch coach bij de Kleine Tiki afgerond.

Al jong ontdekte ik dat ik “anders” was, later herkende ik het als hoog sensitief en beelddenker.

Sinds 2016 ben ik coach/trainer “Ik leer anders”.

De natuur inspireert mij en dat zie je terug in mijn werk. Ik gebruik veel organische, soms zelfs aaibare, vormen. Vooral in mijn beelden zie je dat terug.

Mijn innerlijke kind laat me zien waar wij, als volwassenen, vaak aan voorbij gaan. Er is een (fantasie) wereld waar zoveel meer te zien is! Ik vind het heerlijk om juist die kleurrijke wereld vorm te geven zodat iedereen het kan ervaren. Ik werk vaak met textiel in allerlei vormen en technieken. De zachtheid van de stoffen leent zich om tot een sprookjesachtig resultaat te komen.

Mijn schilderijen (voornamelijk met inkt en ecoline) zijn kleurrijk en vrolijk. De werken van Hundertwasser zijn hiervoor een inspiratiebron.

De wereld is vol met mooie “plaatjes”. Het samenvoegen van bestaand materiaal tot een eigen beeldtaal vind ik een uitdaging. Mozaïek, collages en quilten zijn de technieken die ik daarvoor inzet.